نواقص توافق ریاض برای تقسیم دولت در عدن

به گزارش مجله یک کامپیوتر، منابع مطلع یمنی اعلام کردند، علی رغم آنکه قرار است امروز توافق ریاض میان دولت مستعفی و نیروهای اماراتی امضا گردد اما هنوز تکلیف چند پرونده مهم از جمله زندان های مخفی تعیین نیست.

نواقص توافق ریاض برای تقسیم دولت در عدن

به گزارش گروه بین الملل خبرنگاران، علیرغم آنکه قرار است امروز (سه شنبه) توافق ریاض میان دولت مستعفی یمن و المجلس الانتقالی الجنوبی (شورای انتقالی جنوب) با حضور عبد ربه منصور هادی رئیس دولت مستعفی و سلمان بن عبدالعزیز شاه سعودی در ریاض امضا گردد، اما هنوز تکلیف چند موضوع مهم و پیچیده معین نیست.

روزنامه العربی الجدید در همین زمینه به نقل از منابع سیاسی یمنی عالیرتبه که در جریان سیر مذاکرات قرار دارند، نوشت: چند پرونده پیچیده وجود دارند که علیرغم اهمیتشان هنوز تکلیف آنها معین نشده مانند زندان های مخفی، افراد ناپدید شده و بازداشتی ها نزد امارات، گماشته های امارات در عدن، لحج، ابین، الضالع و حضرموت و نیز زندان های محرمانه در آفریقا وابسته به پایگاه های نظامی امارات.

در ادامه این گزارش آمده، ابوظبی از دادن اطلاعات درباره این زندان های مخفی در داخل و خارج یمن امتناع می نماید. این کشور حاضر نیست هیچ اطلاعاتی درباره بازداشتی ها و ناپدیدشدگان به دولت مستعفی یمن بدهد.

منابع یمنی اعلام کردند، اماراتی ها کوشش می نمایند از ارائه اطلاعات در این باره به سعودی شانه خالی نمایند، زیرا از نقض حقوق بشر در این پرونده و افشای آن بیم دارند.

پیشتر سازمان های حقوق بشری بین المللی نقدها گسترده ای از امارات، عربستان و دولت مستعفی در این زمینه مطرح کردند و دولت مستعفی از ترس آنکه تحت پیگرد قر ار بگیرد ، کوشش دارد این پرونده را سریع ببندد.

اما پرونده دیگری که هنوز در توافق ریاض تکلیف آن معین نیست، مربوط به افرادی است که در حوادث اخیر عدن و دیگر استان های جنوبی یمن دست داشته اند. بحث و جدل در این باره میان سعودی، دولت مستعفی و امارات هنوز وجود دارد بویژه اینکه ریاض و ابوظبی می خواهند تمام این افراد را کنار بزنند.

از بارزترین این افراد احمد المیسری وزیر کشور و صالح الجبوانی وزیر حمل و نقل دولت مستعفی یمن است. هنوز تکلیف این دو وزیر دولت مستعفی و حضور یا عدم حضور آنها در دولت آینده معین نیست.

در بند مربوط به این موضوع در پیش نویس توافق ریاض آمده است: تشکیل دولت تکنوکرات یا شایسته سالاران به نحوی که وزرای آن از 24 نفر تعدی نکند. رئیس جمهور این وزرا را پس از مشورت با نخست وزیر و طیف های سیاسی انتخاب می نماید و 50 درصد کرسی های وزارتی را را حداکثر طی مدت 45 روز از امضای توافق به جنوبی ها (نیروهای وابسته به امارات) می دهد؛ باید شخصیت هایی انتخاب شوند که در هیچ اقدام جنگی یا تحریک آمیزی طی حوادث عدن، ابین و شبوه دست نداشته باشند. (متن کامل در اینجا)

ق

dorezamin.com: دور زمین: آشنایی با زیبایی های دنیا در مجله گردشگری

منبع: خبرگزاری فارس
انتشار: 30 آبان 1400 بروزرسانی: 30 آبان 1400 گردآورنده: 1com.ir شناسه مطلب: 17084

به "نواقص توافق ریاض برای تقسیم دولت در عدن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "نواقص توافق ریاض برای تقسیم دولت در عدن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید