خرید خدمات آموزشی فقط برای برون سپاری آموزش مهارتی مناسب است

به گزارش مجله یک کامپیوتر، تهران- خبرنگاران- طرح خرید خدمات آموزشی که چند سالی است در نظام آموزش کشور جا خوش نموده اکنون با انتقادهایی همراه است؛ به گونه ای که سرپرست معاونت متوسطه وزارت آموزش و پرورش این طرح را فقط برای اجرا در قالب طرح برون سپاری آموزش های مهارتی مناسب می داند.

خرید خدمات آموزشی فقط برای برون سپاری آموزش مهارتی مناسب است

سرپرست معاونت متوسطه وزارت آموزش و پرورش در گفت و گو با خبرنگار حوزه آموزش خبرنگاران با اشاره به اینکه بهترین نوع خرید خدمات آموزشی، برون سپاری آموزش های مهارتی به خارج از محیط مدرسه است، گفت: این کار اکنون در رشته های مهارتی و شاخه کاردانش در حال اجرا است و بهتر است دو طرح خرید خدمات آموزشی و برون سپاری آموزش های مهارتی یکسان دیده گردد.

عبدالرسول عمادی گفت: خرید خدمات آموزشی اگر به این معنا باشد که از شرکت ها یا موسسات آموزشی خدمات دریافت نموده و معلمان زیر پوشش آن شرکت ها باشند این طرح به هیچ وجه پیروز نخواهد بود؛ اما اگر با بهره گیری از طرح برون سپاری، آموزش رشته های مهارتی در مکان های تولیدی و موسسات خدماتی باشد، مسئله ای ایجاد نخواهد کرد.

وی با اشاره به اینکه برای تامین نیروی مورد احتیاج وزارت آموزش و پرورش می توان از روش های دیگری همچون بکارگیری حق التدریس آزاد، افزایش ضریب اشتغال شاغلان و به کارگیری بازنشستگان استفاده کرد، گفت: خرید خدمات آموزشی را به دو دلیل طرح پیروزی نمی دانم.

سرپرست معاونت متوسطه وزارت آموزش و پرورش توضیح داد: اول اینکه تامین اعتبار حقوق معلمان خرید خدمات آموزشی به دلیل به تاخیرافتادن با مشکل روبرو می گردد و نکته دیگر اینکه شان معلمی به ویژه در جمهوری اسلامی ایران اقتضائاتی دارد. به این معنا که آموزش و پرورش یک امر حاکمیتی است و معلم باید تحت اشراف نظام رسمی تعلیم و تربیت و تولیت معلم باید با ادارات کل آموزش و پرورش باشد.

عمادی با تاکید بر اینکه ما نباید تولیت معلمان را به شرکت ها و موسسات خارج از آموزش و پرورش بسپاریم و به همین دلیل فرایند خرید خدمات آموزشی باید آخرین اولویت ما باشد، گفت: اگر خرید خدمات آموزشی به معنای خرید خدمت از مدارس غیردولتی باشد ایرادی ندارد و قبلا هم بوده به این صورت که به ازای هر معلمی که به مدارس غیردولتی مامور می شد، تعدادی دانش آموز باید بدون شهریه پذیرش می شدند.

وی یادآورشد: اگر اکنون نیز این رویه دنبال گردد که سرانه دانش آموزی به ازای پذیرش دانش آموز بدون دریافت شهریه در مدارس غیردولتی بپردازیم و معلمی که در آن مدارس تدریس می نمایند توسط وزارت آموزش و پرورش گزینش گردد طرح خرید خدمات آموزشی مناسب است؛ در غیر این صورت باید از اجرای این طرح اجتناب کرد.

** دانش آموزان نخبه باید جذب هنرستان ها شوند

سرپرست معاونت متوسطه وزارت آموزش و پرورش در مورد راهنمایی دانش آموزان نخبه به سمت مدارس فنی وحرفه ای و کاردانش نیز گفت: تاسیس مدارس استعدادهای درخشان در این حوزه از جمله برنامه های در دست اقدام است و باید کاری کنیم تا دانش آموزان نخبه جذب هنرستان های فنی وحرفه ای و کاردانش شوند.

عمادی بیان نمود: اکنون این برنامه در حال مطالعه و آنالیز است تا امکانی برای دانش آموزان تیزهوش فراهم گردد که بتوانند در هنرستان ها درس بخوانند.

وی با تاکید بر اینکه باید برای دانش آموزان چشم اندازی از مشاغل آینده ترسیم کنیم تا در راهنمایی تحصیلی درست انتخاب رشته نمایند، توضیح داد: اکنون اغلب دانش آموزان به دلیل تمایل به مشاغل پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی به سمت رشته علوم تجربی گرایش دارند و این مساله باعث شده شاهد کاهش دانش آموزان رشته ریاضی باشیم.

وی افزود: متولیان امر از جمله رسانه ها باید برای خانواده ها و دانش آموزان ترسیم نمایند که رشته علوم تجربی چشم انداز مناسبی برای آینده شغلی نخواهد داشت زیرا اکنون حدود 650 هزار دانش آموز رشته تجربی در کنکور شرکت می نمایند که تنها 10 هزار نفر آنان پذیرفته می شوند البته اگر از این تعداد، سهمیه ها را هم کم کنیم تنها 5 یا 6 هزار جایگاه باقی می ماند.

علمی**1883** 1055**9157

آژانس مسافرتی: دور زمین | سفر به دور زمین هیچوقت اینقدر آسون نبوده! تور ارزان، تور لحظه آخری، اروپا، تور تایلند، تور مالزی، تور دبی، تور ترکیه

مجله سامی: مجله سامی، وبلاگ نقد و بررسی کالاها و اخبار تولیدات صنایع

منبع: ایرنا
انتشار: 18 شهریور 1400 بروزرسانی: 18 شهریور 1400 گردآورنده: 1com.ir شناسه مطلب: 5788

به "خرید خدمات آموزشی فقط برای برون سپاری آموزش مهارتی مناسب است" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خرید خدمات آموزشی فقط برای برون سپاری آموزش مهارتی مناسب است"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید